Αγαπητοί νέοι φοιτητές,

Συγχαρητήρια για την επιτυχία της εισαγωγής σας στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης!

Οι βάσεις επιτυχίας εκτιμάται ότι θα ανακοινωθούν στο διάστημα από 21 έως 29 Αυγούστου 2017 (μάλλον στις 28 ή 29 Αυγούστου) ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν επίσης η διαδικασία και οι σχετικές προθεσμίες για την εγγραφή σας. Για οτιδήποτε χρειάζεται να γνωρίζετε θα έχετε έγκαιρη και πλήρη ενημερώση.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017 και θα ενημερωθείτε για το πρόγραμμα των μαθημάτων αμέσως μόλις αυτό προκύψει.

Πληροφορίες για τους νέους φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Κρήτης υπάρχουν εδώ.

Στην ιστοσελίδα της Φοιτητικής Μέριμνας μπορείτε να δείτε τις ανακοινώσεις για τις παροχές που προσφέρονται.Τα στοιχεία επικοινωνίας που χρειάζεται να γνωρίζετε είναι:
 1. Γραμματεία Τμήματος Φιλολογίας:
  email: philology@phl.uoc.gr, anargyrd@uoc.gr
  τηλέφωνο: 2831077303
  Ταχυδρομική διεύθυνση: Πανεπιστήμιο Κρήτης – Τμήμα Φιλολογίας – 74100 Ρέθυμνο

 2. Φοιτητική Μέριμνα για θέματα σίτισης και στέγασης:
  email: f.merimna-reth@admin.uoc.gr
  τηλέφωνα: 2831077729, 2831077978, 2831077947
  Ταχυδρομική διεύθυνση: Πανεπιστήμιο Κρήτης – Φοιτητική Μέριμνα – 74100 Ρέθυμνο


Η μετακίνηση σας προς το Ρέθυμνο μπορεί να γίνει:
 1. αεροπορικά και ακτοπλοϊκά προς Χανιά και Ηράκλειο. Ορισμένες ακτοπλοϊκές εταιρείες, από την ημέρα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων έως και τον Οκτώβριο 2017, παρέχουν σημαντική έκπτωση στους νέους φοιτητές, στα μέλη της οικογένειάς τους και για τη μεταφορά οχήματος με την επίδειξη του Δελτίου εξεταζόμενου/υποψηφίου Πανελλαδικών Εξετάσεων 2017. Τα μέλη της οικογένειας δικαιούνται έκπτωση και κατά την επιστροφή τους.
 2. με δρομολόγια του ΚΤΕΛ από Χανιά, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ιωάννινα. Πληροφορίες για δρομολόγια του ΚΤΕΛ μπορείτε να βρείτε εδώ. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας με το ΚΤΕΛ αναφέρονται εδώ.
Η μετακίνηση σας από την πόλη του Ρεθύμνου προς το Πανεπιστήμιο και αντίστροφα μπορεί να γίνει:
 1. με αστικό λεοφωρείο. Χρειάζεται να προμηθευτείτε από περίπτερο εισιτήριο αξίας 1,30 ευρώ για κάθε μετακίνηση ή 0,70 ευρώ αν έχετε δελτίο φοιτητικού εισιτηρίου. Στάσεις υπάρχουν κατά μήκος της κεντρικής Λεωφόρου (οδοί με ονόματα: Πορτάλιου, Κουντουριώτου, Ηγ. Γαβριήλ και Σταμαθιουδάκη). Τα δρομολόγια γίνονται κάθε 15 λεπτά και τα λεωφορεία έχουν τις ενδείξεις «Πανεπιστήμιο» και «10 Γάλλου». Το πρόγραμμα των αστικών λεωφορείων από την πόλη του Ρεθύμνου προς το Πανεπιστήμιο υπάρχει εδώ (Δρομολόγιο Περιβόλια-Πανεπιστήμιο).
 2. με TAXI που μπορείτε να βρείτε στο ΚΤΕΛ, στο Λιμάνι, στο κέντρο της πόλης, Πλατεία 4 Μαρτύρων και στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη. Τηλέφωνα για Radio TAXI υπάρχουν εδώ. Ένα ενδεικτικό κόστος για μετακίνηση από το κέντρο της πόλης προς το Πανεπιστήμιο είναι 4,00-6,00 ευρώ.
Επίσης διατίθεται ένας διαδικτυακός χάρτης εδώ ενώ τις εγκαταστάσεις του Τμήματος Φιλολογίας μπορείτε να τις δείτε εδώ.


Διάγραμμα διδακτηρίων της Φιλοσοφικής Σχολής