Αγαπητοί νέοι φοιτητές,

Συγχαρητήρια για την επιτυχία της εισαγωγής σας στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης!

Οι βάσεις επιτυχίας ανακοινώθηκαν την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017 και μπορείτε να ενημερώνεστε από τη διεύθυνση: https://results.it.minedu.gov.gr/ ενώ θα σας ζητηθούν α) ο οκταψήφιος κωδικός αριθμός σας και β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών σας στοιχείων (Επώνυμο - Όνομα - Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

Η εγγραφή των επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων ακαδημαϊκού έτους 2017-2018 πραγματοποιείται από Τρίτη 5 έως και Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017. Πληροφορίες μπορείτε να έχετε εδώ

Η οριστικοποίηση της εγγραφής των νέων φοιτητών θα γίνεται από 25 έως 29 Σεπτεμβρίου 2017 και την σχετική ανακοίνωση μπορείτε να τη δείτε εδώ

Μετά την οριστικοποίηση της εγγραφής σας και εφόσον έχετε ενεργοποιήσει τους κωδικούς πρόσβασης όπως θα σας υποδειχθεί, μπορείτε να υποβάλλετε αίτηση για σίτιση ή/και στέγαση για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018. Η σχετική ανακοίνωση υπάρχει εδώ.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017. Το πρόγραμμα των μαθημάτων μπορείτε να το δείτε εδώ.

Πληροφορίες για τους νέους φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Κρήτης υπάρχουν εδώ.

Στην ιστοσελίδα της Φοιτητικής Μέριμνας μπορείτε να δείτε τις ανακοινώσεις για τις παροχές που προσφέρονται.Τα στοιχεία επικοινωνίας που χρειάζεται να γνωρίζετε είναι:
 1. Γραμματεία Τμήματος Φιλολογίας:
  email: philology@phl.uoc.gr, anargyrd@uoc.gr
  τηλέφωνο: 2831077303
  Ταχυδρομική διεύθυνση: Πανεπιστήμιο Κρήτης – Τμήμα Φιλολογίας – 74100 Ρέθυμνο

 2. Φοιτητική Μέριμνα για θέματα σίτισης και στέγασης:
  email: f.merimna-reth@admin.uoc.gr
  τηλέφωνα: 2831077729, 2831077978, 2831077947
  Ταχυδρομική διεύθυνση: Πανεπιστήμιο Κρήτης – Φοιτητική Μέριμνα – 74100 Ρέθυμνο


Η μετακίνηση σας προς το Ρέθυμνο μπορεί να γίνει:
 1. αεροπορικά και ακτοπλοϊκά προς Χανιά και Ηράκλειο. Ορισμένες ακτοπλοϊκές εταιρείες, από την ημέρα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων έως και τον Οκτώβριο 2017, παρέχουν σημαντική έκπτωση στους νέους φοιτητές, στα μέλη της οικογένειάς τους και για τη μεταφορά οχήματος με την επίδειξη του Δελτίου εξεταζόμενου/υποψηφίου Πανελλαδικών Εξετάσεων 2017. Τα μέλη της οικογένειας δικαιούνται έκπτωση και κατά την επιστροφή τους.
 2. με δρομολόγια του ΚΤΕΛ από Χανιά, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ιωάννινα. Πληροφορίες για δρομολόγια του ΚΤΕΛ μπορείτε να βρείτε εδώ. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας με το ΚΤΕΛ αναφέρονται εδώ.
Η μετακίνηση σας από την πόλη του Ρεθύμνου προς το Πανεπιστήμιο και αντίστροφα μπορεί να γίνει:
 1. με αστικό λεοφωρείο. Χρειάζεται να προμηθευτείτε από περίπτερο εισιτήριο αξίας 1,30 ευρώ για κάθε μετακίνηση ή 0,70 ευρώ αν έχετε δελτίο φοιτητικού εισιτηρίου. Στάσεις υπάρχουν κατά μήκος της κεντρικής Λεωφόρου (οδοί με ονόματα: Πορτάλιου, Κουντουριώτου, Ηγ. Γαβριήλ και Σταμαθιουδάκη). Τα δρομολόγια γίνονται κάθε 15 λεπτά και τα λεωφορεία έχουν τις ενδείξεις «Πανεπιστήμιο» και «10 Γάλλου». Το πρόγραμμα των αστικών λεωφορείων από την πόλη του Ρεθύμνου προς το Πανεπιστήμιο υπάρχει εδώ (Δρομολόγιο Περιβόλια-Πανεπιστήμιο).
 2. με TAXI που μπορείτε να βρείτε στο ΚΤΕΛ, στο Λιμάνι, στο κέντρο της πόλης, Πλατεία 4 Μαρτύρων και στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη. Τηλέφωνα για Radio TAXI υπάρχουν εδώ. Ένα ενδεικτικό κόστος για μετακίνηση από το κέντρο της πόλης προς το Πανεπιστήμιο είναι 4,00-6,00 ευρώ.
Επίσης διατίθεται ένας διαδικτυακός χάρτης εδώ ενώ τις εγκαταστάσεις του Τμήματος Φιλολογίας μπορείτε να τις δείτε εδώ.


Διάγραμμα διδακτηρίων της Φιλοσοφικής Σχολής