Προπτυχιακές Σπουδές

Πληροφορίες για νέους φοιτητές

Εγγραφή Φοιτητών

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε ότι η εγγραφή πρωτοετών φοιτητών του ακαδ. έτους 2019-20 θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα από Τετάρτη 18 έως και Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019. Σε αυτό το διάστημα οι νέοι φοιτητές θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση για το Τμήμα επιτυχίας τους μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr, εισάγοντας τον οκταψήφιο κωδικό εξετάσεων υποψηφίου και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου. Η εφαρμογή θα βρίσκεται σε λειτουργία μόνο εντός του προβλεπόμενου διαστήματος.

Βεβαιώσεις Σπουδών, ενημερωτικό υλικό, καθώς και κωδικούς πρόσβασης (για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου, για το σύστημα επιλογής συγγραμμάτων, της ακαδημαϊκής ταυτότητας, κ.ά.) μπορεί να παραλάβει ο ίδιος ο φοιτητής ή εξουσιοδοτημένο από αυτόν πρόσωπο από την Γραμματεία του Τμήματος προσκομίζοντας:

  • μία ευκρινή φωτοτυπία ταυτότητας και
  • την αίτηση της ηλεκτρονικής εγγραφής υπογεγραμμένη


Η παραλαβή των κωδικών θα γίνεται καθημερινά από Δευτέρα 23-9-2019 ως Δευτέρα 30-9-2019, 10.00-13.00, με
αλφαβητική σειρά ως εξής:

Δευτέρα 23-9-2019:
Α-Δ
Τρίτη 24-9-2019:
Ε-Κ
Τετάρτη 25-9-2019:
Λ-Ο
Πέμπη 26-9-2019:
Π-Σ
Παρασκευή 27-9-2019:
Τ-Ω

Για να υποβάλλετε αίτηση για σίτιση ή/και στέγαση για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 πρέπει να έχετε παραλάβει τους κωδικούς σας μέχρι και τη Δευτέρα 30-9-2019.

Πληροφορίες για τους νέους φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Κρήτης υπάρχουν εδώ.

Έναρξη Μαθημάτων:
Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019.

Το πρόγραμμα των μαθημάτων μπορείτε να το δείτε εδώ.

Το ενδεικτικό πρόγραμμα του πρώτου έτους σπουδών μπορείτε να το δείτε εδω

Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019, ώρα 11.30 στο Αμφιθέατρο Β θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους διδάσκοντες του Τμήματος για την ενημέρωση των πρωτοετών φοιτητών.

Οδηγός πλοήγησης για τους πρωτοετείς φοιτητές του Τμήματος Φιλολογίας

Στην ιστοσελίδα της Φοιτητικής Μέριμνας μπορείτε να δείτε τις ανακοινώσεις για τις παροχές που προσφέρονται.

Επικοινωνία με Γραμματεία Προπτυχιακών Σπουδών

Υποδοχή Φοιτητών: Τρίτη-Πέμπτη 11.00-14.00
email: philology@phl.uoc.gr, anargyrd@uoc.gr
τηλέφωνο: 2831077303
Ταχυδρομική διεύθυνση: Πανεπιστήμιο Κρήτης – Τμήμα Φιλολογίας – 74100 Ρέθυμνο

Υπηρεσίες & Εγκαταστάσεις Τμήματος Φιλολογίας

Φοιτητική Μέριμνα Αν ενδιαφέρεστε για Σίτιση ή Στέγαση, κάνετε αίτηση ηλεκτρονικά στο www.merimna.uoc.gr χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Π.Κ.

email: f.merimna-reth@admin.uoc.gr
τηλέφωνα: 2831077729, 2831077978, 2831077947
Ταχυδρομική διεύθυνση: Πανεπιστήμιο Κρήτης – Φοιτητική Μέριμνα – 74100 Ρέθυμνο

Ανακοινώσεις Ηλεκτρονικό Σύστημα StudentWeb

Ακαδημαϊκή Ταυτότητα https://academicid.minedu.gov.gr/

Συγγράμματα
http://eudoxus.gr

Ασύρματο Δίκτυο Σύνδεση στα ασύρματα δίκτυα UCNET-WWW, Eduroam με τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Π.Κ..

Εγκαταστάσεις Μπορείτε να δείτε ένα διαδικτυακό χάρτη της πόλης του Ρεθύμνου εδώ και τον χάρτη των εγκαταστάσεων του Τμήματος Φιλολογίας εδώ.

Διάγραμμα διδακτηρίων της Φιλοσοφικής Σχολής

Μετακινήσεις

Η μετακίνηση σας προς το Ρέθυμνο μπορεί να γίνει:

  1. αεροπορικά και ακτοπλοϊκά προς Χανιά και Ηράκλειο. Ορισμένες ακτοπλοϊκές εταιρείες, από την ημέρα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων έως και τον Οκτώβριο 2019, ενδέχεται να παρέχουν σημαντική έκπτωση στους νέους φοιτητές, στα μέλη της οικογένειάς τους και για τη μεταφορά οχήματος με την επίδειξη του Δελτίου εξεταζόμενου/υποψηφίου Πανελλαδικών Εξετάσεων 2019.
  2. με δρομολόγια του ΚΤΕΛ από Χανιά, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ιωάννινα. Πληροφορίες για δρομολόγια του ΚΤΕΛ μπορείτε να βρείτε εδώ. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας με το ΚΤΕΛ αναφέρονται εδώ.

Η μετακίνηση σας από την πόλη του Ρεθύμνου προς το Πανεπιστήμιο και αντίστροφα μπορεί να γίνει:

  1. με αστικό λεωφορείο. Χρειάζεται να προμηθευτείτε από περίπτερο εισιτήριο αξίας 1,30 ευρώ για κάθε μετακίνηση ή 0,80 ευρώ αν έχετε δελτίο φοιτητικού εισιτηρίου. Στάσεις υπάρχουν κατά μήκος της κεντρικής Λεωφόρου (οδοί με ονόματα: Πορτάλιου, Κουντουριώτου, Ηγ. Γαβριήλ και Σταμαθιουδάκη). Τα δρομολόγια γίνονται κάθε 15 λεπτά και τα λεωφορεία έχουν τις ενδείξεις «Πανεπιστήμιο» και «10 Γάλλου». Το πρόγραμμα των αστικών λεωφορείων από την πόλη του Ρεθύμνου προς το Πανεπιστήμιο υπάρχει εδώ (Δρομολόγιο Περιβόλια-Πανεπιστήμιο).
  2. με TAXI που μπορείτε να βρείτε στο ΚΤΕΛ, στο Λιμάνι, στο κέντρο της πόλης, Πλατεία 4 Μαρτύρων και στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη. Τηλέφωνα για Radio TAXI υπάρχουν εδώ. Ένα ενδεικτικό κόστος για μετακίνηση από το κέντρο της πόλης προς το Πανεπιστήμιο είναι 4,00-6,00 ευρώ.