Ανακοίνωση

Πληροφορίες για νέους φοιτητές και νέες φοιτήτριες 2021-2022 (Νέο)

Αγαπητοί φοιτητές και αγαπητές φοιτήτριες,

Συγχαρητήρια για την εισαγωγή σας στο Τμήμα Φιλολογίας! Για τις βάσεις επιτυχίας στα Tμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για το τρέχον έτος μπορείτε να ενημερωθείτε από τη διεύθυνση: https://results.it.minedu.gov, ενώ θα σας ζητηθούν α) ο οκταψήφιος κωδικός αριθμός σας και β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών σας στοιχείων (Επώνυμο, Όνομα, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο).

Εγγραφή Φοιτητών και Φοιτητριών

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, το διάστημα των εγγραφών ορίστηκε από την Πέμπτη 16/9 μέχρι και την Παρασκευή 24/9 και ώρα 15:00. Σε αυτό το διάστημα οι νέοι φοιτητές / νέες φοιτήτριες θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση για το Τμήμα επιτυχίας τους μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr, εισάγοντας τον οκταψήφιο κωδικό εξετάσεων υποψηφίου και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου. Η εφαρμογή θα βρίσκεται σε λειτουργία μόνο εντός του προβλεπόμενου διαστήματος.

-----------------------------------------------------------------

Ημερομηνίες για δηλώσεις μαθημάτων και οδηγίες για την έκδοση ακαδημαϊκής ταυτότητας θα ανακοινωθούν αργότερα.

H ολοκλήρωση της εγγραφής των πρωτοετών φοιτητών δεν γίνεται με φυσική παρουσία. Αφού κάνετε την ηλεκτρονική εγγραφή θα αποστείλετε ηλεκτρονικά στο anargirou@phl.uoc.gr και με θέμα μηνύματος «ΕΓΓΡΑΦΗ - «ονοματεπώνυμο» έως και 1/10/2021, τα παρακάτω:

  • εκτυπωμένη και υπογεγραμμένη από τον/την φοιτητή/τρια την αίτηση εγγραφής από την ηλεκτρονική πλατφόρμα που κάνατε εγγραφή
  • φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας του φοιτητή και
  • υπεύθυνη δήλωση από το gov.gr ή υπεύθυνη δήλωση επικυρωμένη από ΚΕΠ για το γνήσιο της υπογραφής του φοιτητή με το εξής κείμενο: «Ζητώ να μου αποσταλούν η βεβαίωση σπουδών και οι κωδικοί πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Παν/μίου στο email …...»

Οι κωδικοί πρόσβασης μαζί με οδηγίες θα σας αποσταλούν ηλεκτρονικά στο email που θα μας υποδείξετε στην υπεύθυνη δήλωση, μετά το πέρας της προθεσμίας των εγγραφών.

-----------------------------------------------------------------

Μετά την οριστικοποίηση της εγγραφής σας και εφόσον έχετε ενεργοποιήσει τους κωδικούς πρόσβασης όπως θα σας υποδειχθεί, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για σίτιση ή/και στέγαση για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.

Έναρξη Μαθημάτων Τα μαθήματα του Τμήματος Φιλολογίας θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021. Το πρόγραμμα των μαθημάτων θα μπορείτε να το δείτε εδώ.

Στην ιστοσελίδα της Φοιτητικής Μέριμνας μπορείτε να δείτε τις ανακοινώσεις για τις παροχές που προσφέρονται.

Επικοινωνία με Γραμματεία Προπτυχιακών Σπουδών

Υποδοχή Φοιτητών: Τρίτη-Πέμπτη 11.00-14.00
email: philology@phl.uoc.gr, anargyrd@uoc.gr
τηλέφωνο: 2831077303
Ταχυδρομική διεύθυνση: Πανεπιστήμιο Κρήτης – Τμήμα Φιλολογίας – 74100 Ρέθυμνο

Υπηρεσίες & Εγκαταστάσεις Τμήματος Φιλολογίας

Φοιτητική Μέριμνα Αν ενδιαφέρεστε για Σίτιση ή Στέγαση, κάνετε αίτηση ηλεκτρονικά στο www.merimna.uoc.gr χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Π.Κ.

email: f.merimna-reth@admin.uoc.gr
τηλέφωνα: 2831077729, 2831077946, 2831077947
Ταχυδρομική διεύθυνση: Πανεπιστήμιο Κρήτης – Φοιτητική Μέριμνα – 74100 Ρέθυμνο

Ανακοινώσεις Ηλεκτρονικό Σύστημα StudentWeb

Ακαδημαϊκή Ταυτότητα https://academicid.minedu.gov.gr/

Συγγράμματα
http://eudoxus.gr

Ασύρματο Δίκτυο Σύνδεση στα ασύρματα δίκτυα UCNET-WWW, Eduroam με τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Π.Κ..

Εγκαταστάσεις Μπορείτε να δείτε ένα διαδικτυακό χάρτη της πόλης του Ρεθύμνου

και τον χάρτη των εγκαταστάσεων του Τμήματος Φιλολογίας εδώ.

Γενικές Οδηγίες για τους νέους φοιτητές / τις νέες φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Κρήτης μπορείτε να βρείτε και στο http://www.visit.uoc.gr/

Διάγραμμα διδακτηρίων της Φιλοσοφικής Σχολής

Μετακινήσεις

Η μετακίνηση σας προς το Ρέθυμνο μπορεί να γίνει:

  1. αεροπορικά και ακτοπλοϊκά προς Χανιά και Ηράκλειο. Ορισμένες ακτοπλοϊκές εταιρείες, από την ημέρα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων έως και τον Οκτώβριο, ενδέχεται να παρέχουν σημαντική έκπτωση στους νέους φοιτητές, στα μέλη της οικογένειάς τους και για τη μεταφορά οχήματος με την επίδειξη του Δελτίου εξεταζόμενου/υποψηφίου Πανελλαδικών Εξετάσεων.
  2. με δρομολόγια του ΚΤΕΛ από Χανιά, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ιωάννινα. Πληροφορίες για δρομολόγια του ΚΤΕΛ μπορείτε να βρείτε εδώ. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας με το ΚΤΕΛ αναφέρονται εδώ.

Η μετακίνηση σας από την πόλη του Ρεθύμνου προς το Πανεπιστήμιο και αντίστροφα μπορεί να γίνει:

  1. με αστικό λεωφορείο. Χρειάζεται να προμηθευτείτε από περίπτερο εισιτήριο αξίας 1,30 ευρώ για κάθε μετακίνηση ή 0,80 ευρώ αν έχετε δελτίο φοιτητικού εισιτηρίου. Στάσεις υπάρχουν κατά μήκος της κεντρικής Λεωφόρου (οδοί με ονόματα: Πορτάλιου, Κουντουριώτου, Ηγ. Γαβριήλ και Σταμαθιουδάκη). Τα δρομολόγια γίνονται κάθε 15 λεπτά και τα λεωφορεία έχουν τις ενδείξεις «Πανεπιστήμιο» και «10 Γάλλου». Το πρόγραμμα των αστικών λεωφορείων από την πόλη του Ρεθύμνου προς το Πανεπιστήμιο υπάρχει εδώ (Δρομολόγιο Περιβόλια-Πανεπιστήμιο).
  2. με TAXI που μπορείτε να βρείτε στο ΚΤΕΛ, στο Λιμάνι, στο κέντρο της πόλης, Πλατεία 4 Μαρτύρων και στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη. Τηλέφωνα για Radio TAXI υπάρχουν εδώ. Ένα ενδεικτικό κόστος για μετακίνηση από το κέντρο της πόλης προς το Πανεπιστήμιο είναι 4,00-6,00 ευρώ.